En titt in på Kakelcentralen i Malmö

entre´
Vad gör man med en nergången, men billig lokal från 40-talet? Den och en miljon andra frågor ställde vi oss när vi en bister oktobermånad 1998 klev in genom dörrarna. I samråd med Kubik arkitekter kom vi fram till att låta lokalen, med alla fel och brister vara så naken som det gick. Betonggolv skurades, väggar målades, miljöboxar snickrades och elkablar drogs i mängder. Orginalbelysningen renoverades och sattes upp igen, vi fick faxmaskin!
Den 9 januari 1999 öppnade 3 st färdigsnickrade killar butiken, redo att ta sig an världen!

sängen
Vi har alltid fått bra kritik för att folk känner sig som hemma och att miljöerna, om ibland lite excentriska varit ombonade och att man förstått tanken bakom miljön (här vill jag bo).
Sängen är en lite ovanlig miljö med en halvvägg och en toalett bakom. Mosaiken kommer från Trend. Sängen är ett hemmasnickeri av undertecknad.
stonehenge
Ett exempel på att nyttja dom gamla putsade väggarna är att lägga Stonehenge Black från Marazzi på golvet tillsammans med en Sveakommod från Svedbergs. Stolen Louis Ghost från Kartell gör att det känns fullbordat.

2008 var året då Kakeldaxgruppen gjorde sitt intåg i våra liv. Rykten spreds om att nu skulle ett färdigt komcept fram så att alla butikerna ser exakt likadana ut… Panik! Skulle dom våldföra sig på våran butik? Över våra döda kroppar.disken
Jag tog fram ett förslag till den nya ledningen, där jag pekade på dom enligt mej stora bristerna i det konceptet. det skulle kosta över 1 miljon kronor att bygga om, det skulle se ut som skit, och framförallt personalen skulle tappa sin själ och entusiasm. Mitt förslag gick ut på att måla om till dom ”rätta” färgerna, pimpa upp kontor, disk, cafe’, och mötesrummet med ny belysning och nya plattor på golven.Broadway Vi har bibehållit den råa lagerkänslan och i vissa fall förstärkt den med järn och betong. Broadway som mittengången kallas är Heaven & Hell, då den ger ett fantastisk bra ljus in, men också gör att du på sommaren önskar du kunde bära kilt utan ullstrumporna! Vi som jobbar här har nog alltid haft ett hat/kärleks förhållande till borden som löper längst Broadway, vi har tyckt att det sett lite slafsigt ut. Faktum är att folk gillar att det ligger lite lösa plattor här och där, inte för perfekt för då vågar man ju inte röra… Till höger har vi en vägg av lösa plattor som folk kan botanisera bland.Klockor

Om det är gud eller MFF som bor i detaljerna vet jag inte, men man kan på ett billigt sätt och med en svarturinal sprayburk göra roliga dekorer och saker som gör att folk stannar upp lite. Konceptet med att ha olika klockor med olika tid beroende var dom olika kontoren ligger i världen är inget nytt, men när alla klockorna visar städer i Sverige med samma tid, så blir ironin uppenbar!
Budgeten för ombyggnaden var på 150 000:-! Vi fick över pengar till att köpa oss ett par glassar, men vi höll budgeten, mycket för att vi gjorde 80% själva. Det enda vi inte gjorde var plattsättning. Vad jag vill säga till alla mina kollegor i Kakeldaxgruppen är, att ni vet vart vi vill bli; Den Största och Bästa Kakelkedjan i Sverige! Men för det ska hända så kräver det en uppfinningsrikedom, kreativitet och en jäkla bra service mot alla våra kunder i alla situationer! Sedan så har dom flesta av oss ett par händer.
-Skapa!
Om ni kör fast någonstans, teknik, tips om miljöer, hur avdelar jag butiken, vilket handfat eller golv använde ni där? Bara fråga, vi är ett stort antal personer i alla våra butiker med en vilja att hjälpa till. Ska vi bli bäst krävs det att alla hjälper till!

Med önskan om en god dryck till maten!

Fredrik den där Spjuth

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s