Stålmannen lyfter snart

discoveryChrister Fuglesang med kamrater skall snart upp i rymden igen, men NASA har vissa problem att få avgångarna att hålla tidplan. (Sydsvenskan, DN,  SvD). Dåligt väder och problem med bränsletillförsel har orsakat två förseningar. Men snart skall raketen fyras av, kan man läsa i dagens morgontidningar. I rymden skall Christer ut på två rymdpromenader igen. Christer skall försöka sig på att sätta ett världsrekord i tyngdlyftning, med ett lyfta av en 800 kg tung tank under en av promenaderna. Tänk om man fått träffa Christer när han gick i småskolan, och sagt till honom – du grabben när du är stor skall du göra 800 kg i ryck, och dessutom kommer du att flyga i rymden. Killen hade garanterat trott att han skulle bli stålmannen. Och visst är det fantastiskt, vi kan skicka ut en svensk i rymden, flera gånger, även om tidplanen inte håller helt och fullt. Om Christer suttit på sin kammare, och försökt bygga en raket hemma i garaget, för att komma upp i rymden, hade han haft svårare att komma dit. Nu gjorde han inte det, utan han gick med i NASA, ett team som gillar att flyga till rymden, och nu åker han snart upp dit igen. När många har samma mål och samarbetar för att göra det möjligt – så blir det till synes omöjliga – fullt möjligt. Sådana tankar, ihop med en rykande kopp kaffe och en morgontidning, gör att dagen börjar bra./ Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s