Kuriosa – kyrkan tar nya grepp

nattvardNotis i dagens morgontidningar: I Svininfluensans tider så överväger kyrkan i Karlskoga att ta till rejäla grepp. Man planerar att byta ut lättvinet mot starkvin i nattvarden. (DN, GP). Enligt kontraktsprost Stieg Berggren är ”förhoppningen är att starkvinet ska kunna ge ett bättre skydd mot spridning av svininfluensan i bägaren än lättvin eller alkoholfritt”. Om Berggren samtidigt inför lite lättsammare musik i samband med gudstjänsten, kanske besökarantalet ökar igen, i en tid då kyrkan tappat många av sina medlemmar. Not: För en lekman som inte är expert på smittspridning så är frågan om Berggren inte bör överväga att gå direkt på Renat. / Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s