Fantastiskt

bosavignagareForskare har hittat en monstruöst stor råtta inne i en vulkan (DN, SvD) i Papua Nya Guinea. Den är 5 gånger större än våra vanliga råttor här hemma och möter hela 82 cm och väger 1.5 kg. En spännande upptäckt år 2009, då vi trodde att vi sett allt. I vulkanen hittade man ytterligare djur som vi aldrig sett tidigare. Bland annat en groda med klor. Råttan som av urbefokningen kallas ”ullig bosavi råtta”, är ny för oss i västerlandet, men tydligen inte så ny för befolkningen på Papua, som både kände till och hade ett namn på den ”lilla” gynnaren.

/ Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s