Vår personal gillar fotboll.

Efter att flyttat in på mitt fina kontor på ovanvåningen till Stigs Kakel (KakeldaxGruppen) i Göteborg, har mitt kontor idag fått en ny dekoration. ÖIS emblem pryder nu väggen till kontoret. På jobbet har vi både ÖIS:are, IFK:are, GAIS:are, Elfsborgare och även supporters till andra lokala klubbar. Nedan lite information som glädje för våra ÖIS:are, saxat från ÖIS hemsida, om klubbens historia. / Red.

ÖIS”Örgryte idrottssällskap är en mångsidig och framgångsrik förening. Från grundandet 4 december 1887 har man ett stort antal världsmästare och svenska mästare bland sina medlemmar. Den mest populära idrotten på programmet är utan tvivel fotbollen och ÖIS historia saknar motstycke i Sverige. Örgrytes tidiga fotbollshistoria är i mångt och mycket densamma som rikets fotbollshistoria. Vi säger ofta att det var ÖIS som lärde Sverige att spela fotboll och de anrika traditioner som vi kan visa upp är oöverträffliga inom landets gränser. Med stolthet kan man tillstå att det var ÖIS som etablerade den moderna fotbollens tidiga utveckling i Sverige. Det är allmänt känt att fotbollen har sin födelseplats i England, men de moderna reglerna som kom att utvecklas till det spel vi känner idag, den s.k. associationsfotbollen, utformades faktiskt i Skottland. Det var också från Skottland som inspirationen kom till ÖIS genom några av de skotska arbetare som jobbade på AB Svenska Gardinfabriken i Gårda. En dag dök de upp på Örgrytes idrottsplats Balders Hage för att delta i fotbollsspelet som varit ett stående inslag i de idrottstävlingar som anordnats från 1888 och framåt.”

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s