Bröderna Wright

bröderna wrightBröderna Wright, Orville Wright och Wilbur Wright, är allmänt kända för att vara de första som framgångsrikt byggde en motordriven flygmaskin enligt principen ”tyngre än luft”. (Wikipedia).  De båda bröderna hade lagt ned mycket arbete under många år innan de fick luft under vingarna. I sin cykelverkstad pluggade de flitigt all litteratur som fanns om flygning (det hade gjorts glidflygningar och obemannade modellflygningar tidigare). Och vid sekelskiftet ritade de sin första flygmaskin. De hann avverka åtminstone tre plan, åtskilliga experiment, många flygförsök och ett otal kraschlandningar innan de lättade från marken med ”The Flyer”. (Ny Teknik). Bröderna Wright är förbilder för alla dem som ger sig på svåra uppgifter, som vill något, som ett exempel på att man inte skall ge upp utan fortsätta kämpa för sina mål. Vi i KakeldaxGruppen har bröderna Wright som förebilder i några av de projekt vi bestämt oss att genomföra – ett av dem är att bli bäst på kakel och klinker i Sverige. / Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s