En titt på våra ägare

KakeldaxGruppen (Kakeldax i Sverige AB) ägs av Svenska Handelsbanken och Ernströmgruppen. Två starka och solida ägare till Sveriges största distributör av kakel och klinker.

eget-kortmotiv-blasippa

  • Svenska Handelsbanken är en finanskoncern som levererar tjänster inom hela bankområdet. Verksamheten är indelad i sex affärsområden:
    Stadshypotek (fastighetsfinansiering), Handelsbanken Capital Markets (Investmentbank), Handelsbanken Kapitalförvaltning (Fondförvaltning och depåtjänster), Handelsbanken Finans (Finansbolagstjänster), Handelsbanken Liv (pensionssparande och avtalspensioner), Handelsbanken International (Kontor, handelsfinansiering samt export- och projektfinansiering)
  • 2008 omsatte Handelsbanken 29 890 MSEK och redovisade 12 131 MSEK som resultat efter finansnetto.

Ernströmgruppen

  • Ernströmgruppen är ett familjeföretag i fjärde generationen med förankring i handel, industri och fastighetsförvaltning. Ernströmgruppen engagerar sig långsiktigt i stabila företag som vill utvecklas vidare och bygga nya värden. Ernströmgruppen är ett familjeföretag i fjärde generationen med förankring i handel, industri och fastighetsförvaltning. Ernström engagerar sig långsiktigt i stabila företag som vill utvecklas vidare och bygga nya värden. De skiljer sig från de flesta företag på en avgörande punkt. De har ingen exitstrategi för sina investeringar i hel- eller delägda dotterbolag. I princip ser de sig som ägare i generationer.
  • 2008 omsatte Ernströmgruppen totalt 2 527 MSEK och redovisade ett resultat på 105 MSEK efter finansnetto.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s