Byggkeramikrådet BKR

bkr

Byggkeramikrådet (BKR) baseras på branschsamverkan – entreprenörer och leverantörer i samverkan. Byggkeramikrådet, BKR, bildades år 1989 av Plattsättarentreprenörernas Riksförening, PER och Kakelföreningen, KAF. Syftet var att skapa en gemensam organisation som kunde leda den tekniska utvecklingen och ta tillvara kunskapen från såväl entreprenörer som leverantörer inom det snabbt växande byggkeramiska området. Idag är BKR den självklara auktoriteten när det gäller användandet av keramiska material, såväl i våtrum som i torra utrymmen. Byggkeramikrådets Branschregler för våtrum, BBV, är för keramiska konstruktioner i våtrum av hela ”byggsverige” ansedda som riktlinjer för fackmässighet inom området. bkr logoEn mycket viktig del av BKR,s verksamhet är utbildning. Såväl av plattsättningsentreprenörer som önskar få behörighet att arbeta efter våra branschregler som av försäkringsbolag, besiktningsmän, fastighetsmäklare och andra aktörer i byggbranschen. Via vår tekniska kommité och i arbetsgrupper som vi driver i samarbete med representanter för andra branschorgenisationer, hanteras frågor av gemensamt intresse inom konstruktions-och applikationsteknik samt framtagningar av nya provningsmetoder, exempelvis för golvbrunnar och våtrumsskivor.” Branschsamverkan är något som KakeldaxGruppen önskar att både främja och medverka i – särskilt då det gäller kakel och klinker – mer om detta i kommande blogginlägg. / Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s