En sån kille

nicolas_sarkozyFrankrikes president Nicolas Sarkozy är en kille som inte alltid är helt politiskt korrekt och som inte är rädd att sticka ut hakan. I dagens SvD kan man läsa ””Frankrikes Watergate kallas det omstridda rättsfallet där tidigare premiärministern Dominique de Villepin anklagas för en förtalskampanj mot nuvarande presidenten Nicolas Sarkozy”. En bekant till redaktionen hälsar att ”fransmännen kan förlåta Sarkozy nästa vad som helst – han är en fransk hjälte”. Tydligen har Sarkozy någon gång i tiden hjälpt till vid en brand, med risk för eget liv, och har nu hjätestatus bland sina landsmän. Medierna skriver om allt från Sarkozys längd (GP) till hans kvinnotycke (något som inte är ett problem för fransmännen i vart fall som har både Napoleon och en lång rad kvinnotjusare i sina historielängder). En Sarkozy i svensk politik skulle kanske lätta upp stämningen här hemma och göra politikerna lite mer intressanta. / Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s