Byggkeramik i historien Pyramiderna

pyramid_tiles

Redan 8 000-6 000 år före vår tideräkning kom man på olika platser i världen, bl. a. i Asien och Afrika, underfund med att lera kunde formas till föremål. Till att börja med nöjde man sig med att torka leran i form av skålar och liknande, men så småningom fann man att genom bränning uppstod ett helt nytt material med enastående egenskaper. Och därmed var keramiken uppfunnen. Ordet keramik kommer från grekiskans keramos, som betyder krukmakarlera.  Omkring 3000 f.Kr. hade man lärt sig att glasera keramiken, och från den tiden är också de första fynden av glaserade plattor. Dessa var i första hand avsedda som prydnadsföremål och har bl. a. hittats i de egyptiska pyramidernas gravkammare. (Källa BKR). / Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s