Produkter för proffs

PCI

När det gäller byggkeramik och våtrum, så har BKR (Byggkeramikrådet) arbetat fram ”Byggeramikrådets Branschregler för Våtrum, BBV.”.  Enligt Branschreglerna skall en våtrumskonstruktion för golv eller vägg vara godkänd av Byggkeramikrådet. Bild1 Godkännandet gäller i fem år. Därefter görs ny typprovning för nytt godkännande. Kontrollprovning av konstruktionen utförs varje år enligt avtal mellan Byggkeramikrådet och Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut.  Konstruktionerna har provats, och uppfyller angivna krav för täthet, vidhäftning, deformationsupptagningsförmåga, förseglingars täthet efter rörelse, vattenånggenomgångsmotstånd och beständighet mot alkalitet. För detaljerade monteringsanvisningar och uppgift om lämpliga underlag, ingående produkter etc, kontakta resp tillverkare. Godkännande av konstruktioner enligt Branschreglerna kan endast utfärdas av den byggkeramiska branschen genom Byggkeramikrådet. Endast kompletta konstruktioner/system kan godkännas. Godkännanden från andra instanser av system eller enstaka produkter kan inte åberopas enligt Branschreglerna. (Lista över godkända system för våtrum finner du här: BKR) Not: KakeldaxGruppen förser Sverige plattsättare med godkända system för våtrum, varje dag och sannolikt i närheten av dig. / Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s