Vardagstips sms:a inte när du kör bil

smsIdag skriver DN  ”Om du sms:ar löper du 23 gånger högre risk att krocka och 93 procent av alla upphinnandeolyckor bakifrån beror på att föraren tittar bort. Just nu pågår två stora svenska studier om problematiken där totalt 148 bilisters beteende granskas.”. Dessa undersökningar har sin grund i en studie gjord i USA från Virginia Tech Transportation Institute. (DN, NewYorkTimes).  Not 1: andra aktiviteter man bör undvika, som dock inte undersöks vetenskapligt, men som kan vara värda att tänka på ändå, är att man ej heller bör sticka, knyppla eller spela trumpet när man sitter och kör bil. Not 2: Ett särdeles annorlunda beteende som också är trakfarligt kan också uppmärsammas: ”Lastbilschauffören som välte med sin lastbil på riksväg 40 har gett en förklaring till olyckan: Han xxx samtidigt som han körde – en sysselsättning han återupptog under ett polisförhör efteråt.” (Borås Tidning 24 sept 2009)  / Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s