Strutstaktik

strutstaktikMed en god kopp kaffe, och söndagstidningarna på plats, är det en nyhet i dagens tidningar som lyfter pulsen något. ”De omstridda tsunamibanden kan bli hemliga i 70 år sedan regeringen nu återgått till sitt ursprungliga förslag om sekretess för banden.” skriver dagens DN, och fortsätter ”regeringen överlämnat ett nytt förslag om en 70 år lång sekretess för banden, även om hemligstämpeln inte blir absolut nu heller. Uppgifter kan bara lämnas ut om det sker ”utan fara för att Regeringskansliets verksamhet skadas”. ”Det har påståtts att man, om tsunamibanden röjs, skulle kunna kartlägga regeringskansliets arbete. Det är fullständigt obegripligt, då kan man inte ha någon offentlighetsprincip alls”, säger tryckfrihetsexpert Anders R Olsson till SvD, som inte alls tycker att regeringens taktik är bra. Det är konstigt att politikerna inte lärt sig att just genom att agera som dom gör nu genom att försöka mörka information (oavsett orsaken till detta) så kommer media att jaga dem ända in i ”kaklet” i nämnda fråga. / Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s