Alla har vi någon hobby

Tidig morgon

Alla har vi någon hobby. Det kan handla om heminredning, golf, hästar, gå på bio eller som i mitt fall fotografering. På 70-talet handlade det om 135mm film som framkallades i kompisens källare, och mörkrumsarbete där man över och underexponerade för att få fram häftiga effekter. 30 år senare har tekniken gått framåt. Mörkrummet är utbytt mot Photoshop CS3, kameran är finns idag också i mobiltelefonen, och finns ständigt tillhands om rätt motiv dyker upp. För den som gillar att fotografera, handlar det mycket om att hitta rätt motiv i rätt tid.  Fotografiet är taget med mobiltelefon, en tidig morgon vid 05.30 på väg till jobbet för något år sedan. Ljuset var rätt, solen var just på väg upp över horisonten, dimman låg kvar över sjön och det var en bra morgon. För den som arbetar med hemindredning är det lite samma sak. Rätt vad det är så finns det bara där, kaklet som sticker ut. Placerat i rätt miljö med rätt omgivning och i rätt tid, så är det något som leder till handling. Istället för ett fotografi så skapar man en bestående miljö, som man kan se var dag. Just nu så håller KakeldaxGruppen på att bygga om utställningarna i samtliga butiker i Sverige. Det blir en blandning av både vardagsmiljöer, men också material som sticker ut, som kittlar och som skapar en känsla av att våga göra något nytt. Ungefär som när man stannar bilen en tidig morgon vid sjökanten och ser solen gå upp över en spegelblank sjö med dimman fortfarande hängande kvar, där man blir inspirerad och ser något som kittlar sinnena och som gör att man vill agera och skapa en egen bild av det man ser. / Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s