Fredagsmys från Klinkerspiel

matGrillade lammfärsbiffar på spett med bulgursallad

0,5 dl mjölk
500 gram lammfärs
1 msk potatismjöl
2 msk olja
1 msk fransk senap
2 tsk dragon
1 st ägg
4 port bulgur
2 dl bladspenat, färsk
1 dl salladslök(ar), i skivor
salt och peppar
Äpplen

Tillagning:
1. Sätt ugnen på högsta värme och grill. Blanda samman ingredienserna till färsen och krydda med salt och peppar. Forma avlånga biffar och trä upp på spett. Pensla dem med olja och lägg dem på en liten långpanna.
2. Grilla ca 4 minuter per sida. Snurra spetten. Färsen kan också formas till biffar och stekas i stekpanna ca 4 minuter per sida.
3. Servera med kokt bulgur och blanda med salladslök och färsk spenat. Garnera gärna med en timankvist.
(Koka bulgur med 1 st grönsaksbuljong tärning samt tillsätt Äppel i små små 1×1 cm`rs bitar för syran)

Tips! Tag bort senap och dragon och lägg en bit fårost i mitten i varje biff. Krydda med franska örtkryddor. Stek dem som ovan.

/ direkt från köket i Växjö – Klinkerspiel

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s