2010 talet och utmaningarna vi ställs inför

I Dagens Nyheter skrivs det om utmaningarna som vi alla i världen ställs inför under 2010 talet. Makten, fattigdomen, konflikterna och klimatet är 4 artiklar som DN använder för att belysa det som de tror kommer att prägla 2010 talet. Maktkampen mellan USA och Kina, svält, folkvandringar, ekonomisk kris och brist på naturresurser. Ingen trevlig läsning så här på en lördag morgon. Samtidigt är 2010 talet möjligheternas decennium. För både världen och oss i Sverige och Europa. Miljöteknik, resurshushållning, och medicinteknik är områden som kommer att utvecklas mycket under 10-talet. Samtidigt kommer till synes banala frågor i ett globalt perspektiv, men väl så viktiga i Europa, så som inredning, design och närmiljö att bli allt viktigare. Vi lägger allt mer av våra besparingar på hus och hem, och den miljö vi vistas i. Byggkonjunkturen är fortsatt tuff i ingången av 10-talet, men befoklningstillväxt, immigration och behov av förnyelse av det som byggdes under miljonprogrammet – kommer att driva igång byggverksamheten extremt hårt några år in på decenniet.

Vi på KakeldaxGruppen använder början av 10-talet för att träna inför den byggboom som kommer att komma i form av behov av nya lägenheter som krävs för att hysa en ökad befolkning och förnyelse av gamla bostadsbestånd. Byggkeramik (kakel, klinker) är en naturvänlig byggprodukt som vuxit stadigt det senaste decenniumet, och kommer att växa allt mer under 10-talet. Det tror vi, och det jobbar vi för. Och när marknaden växer, skall vi stå redo att möta behoven och ge den service våra kunder behöver. / Red.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s