Italien ett land med mycket kultur

I början av februari (2 februari) hålls karnevalen i Venedig. Då blir det mycket teater. opera och klassisk musik, och kanske då extremt mycket Vivaldi. Man började fira karneval i Venedig redan år 1296 för att lyfta fram årstidsväxlingen från vintern till våren. Karnevalen gav alla Venedigbor möjligheten att maskerad sig för att bli något eller någon de alltid drömt om att vara. Många av Venedigs kulturbyggnader är utsmyckade med kakel och klinker som behållit sin skönhet genom århundraden. (Mer läsning finns på Wikipedia).

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s