Oooooo…. olivolja

Olivolja från Italien…  Mmmmmums. Hur väljer men den olivolja som smakar bäst? Det har Zeta svar på på sin hemsida (klicka här)

”.…oljan skall vara lite varm när man smakar, ca 25 grader. Det kan räcka med att glaset värms i handen. Proffs börjar därefter med att titta på konsistensen dvs. om oljan är trögflytande, vilket avslöjar olivens mognadsgrad och kvalitet. Ju mer trögflytande olivoljan är desto bättre. Därefter doftar de och känner då oljans fräschör och aromintensitet. Sedan smakar de några droppar med främre delen av tungan. Drar in luft mellan de stängda tänderna så att olja sprids över hela tungan. Längst bak upplever de pepprigheten. Man kan också doppa en bit bröd i oljan, tugga långsamt, ge akt på arom- och smaknyanser och särskilt noga lyssna på eftersmaken; den angenäma, korta beskheten och de peppriga tonerna….

En olivolja kan smaka ”allt eller intet” – och allt däremellan. Fernandos Smakskala hos Zeta kan förhoppningsvis vara till hjälp när du köper olivolja och ska välja smakstyrka. Smakstyrkan finns på framsidan av varje Zetaflaska (läs mer om smakstyrka här)

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s