Samarbete mellan Akzo Nobel Schönox och KakeldaxGruppen

KakeldaxGruppen (Stigs Kakel, Kakeldax, Kakelcentralen) med 16 proffsbutiker i Sverige har tillsammans med Akzo Nobel ingått ett djupare samarbete inom produktgruppen fix&fog kring varumärket Schönox, som nu kommer att finns i samtliga proffsbutiker inom KakeldaxGruppen.

SCHÖNOX grundades 1891 i Tyskland och har de senaste 50 åren koncentrerat verksamheten kring cementbaserade pulverprodukter. Numera är SCHÖNOX sortiment och erfarenhet även representerad i Norden, övriga Europa och delar av Asien. När lanseringen i Sverige gjordes 1998 blev det en omedelbar succé! Sen dess har marknadsandelarna på professionella produkter för golvavjämning samt fix och fog bara ökat. Forskning och utveckling samt produktion sker i Rosendahl-Osterwick i Tyskland, nära den holländska gränsen. I produktionen är det en självklarhet att endast använda de bästa råvarorna och den moderna anläggningen säkerställer produkternas höga kvalitet. Kvalitetssäkringen och miljöhänsyn i både tillverkning och produkter är en självklarhet för Akzo Nobel.

För KakeldaxGruppen är detta ett viktigt steg i utvecklingen mot att skapa Sveriges starkaste proffskedja med service för plattsätterier och byggföretag. Under hösten 2009 infördes en gemensam IT-plattform i hela KakeldaxGruppen, och en samordning av sortimentet inom kakel, klinker, verktyg, badrumsmöbler och nu även fix&fog gör det möjligt för proffs att handla samma sortiment, med samma villkor och samma service i 16 butiker över hela Sverige på ett och samma kundnummer. Schönox sortiment kommer nu att komplettera loakal sortiment i de butiker som ännu inte har Schönox att erbjuda sina kunder. Under Mars månad räknar KakeldaxGruppen och Akzo Nobel att ha implementerat Schönox sortimentet i samtliga butiker. En del i samarbetet är givetvis utbildningar, och här kommer nu ett intensivt utbildningsprogram att genomföras för KakeldaxGruppens proffssäljare.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s