Pasta Bolognese

Ingredienser
4 portioner
300 g nötfärs
4 msk Zeta Olivolja Olio di Oliva eller Classico
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1liten morot, finhackad
1 liten bit rotselleri, finhackad
2 msk Ardita tomatpuré
1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt alt. 2 msk Zeta Balsamvinäger Extra Lagrad
1 burk hela tomater, ca 400 g
1 köttbuljongtärning
1 tsk timjan, torkad
1 tsk oregano, torkad
salt och peppar
1 burk Zeta Kidneybönor , Borlotti eller Cannellini

Så här gör du
Bryn färsen i olivolja i en gryta på hög värme. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri, stek i ytterligare någon minut. Rör i tomatpuré, matlagningsvin eller vinäger och tomater. Koka upp och smula ner buljongtärningen och örter. Låt sjuda under lock i ca 40-60 minuter. (Har du bråttom, låt det koka under tiden pastan kokar.) Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten. Smaksätt med salt och peppar. Innan servering tillsätt en burk avrunna och sköljda bönor. Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

Till servering
1 dl riven Zeta Parmigiano Reggiano Zeta Pasta, tex. Tagliatelle

(Recept och bilder från Zeta – klicka här)

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s