För alla er som gillar Grappa……

Wikipedia skriver om Grappa: ”Grappa är en italiensk spritdryck (ett brännvin) gjord genom att man pressat druvrester, kallat vinaccia, från produktionen av vin. Alkoholhalten ligger normalt mellan 40 och 50 procent. Ursprungligen var det ett sätt att ta vara på spill från vinproduktionen, fritt översatt betyder grappa druvstjälk. Under en lång tid sågs grappa som en dryck av låg kvalitet, men på senare år har den förfinats och kommersialiserats.”

På Minghettis blogg kan man läsa om en sensationell Grappaprovning som gjorts med en sv Sveriges främsta Grappa experter (den främsta). (klicka här) På Enjoy Wine & Spirits sida kan man läsa mer om rariteter från Italien inom Grappans värld (klicka här)

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s