Gästbloggare No:1 Filippa Lagerbäck

Hej!  Filippa Lagerbäck vid tangentbordet, direkt från min Italienska dröm, ja ok nästan, sitter i Milano och skriver, vilket kanske inte är drömstaden direkt, men nära till allt är det ju! Några timmar upp till alperna, detsamma till kusten och lite längre ca 50 mil till Lapedona, i le Marche, där tvprogrammet ”Drömmen om Italien” spelades in. Själv har jag mitt lilla drömställe, min oas, i Umbrien, närmare bestämt i Citta di Castello, dit jag flyttar med familj och guldfisk under sommar månaderna. Där har jag blivit bundis med alla byns hantverkare, snickare och antikvitetshandlare, för det gäller att ha en personlig kontakt med människorna i Italien, om man vill få något gjort vill säga, och det ville jag ju, eftersom vi har renoverat vår lilla stuga från grunden..! Man får lugna ner tempot lite, ta sin tid att stanna upp och ta en espresso i baren, snacka lite väder och vind, och intressera sig för vad de vill berätta. Oftast är det ju väldigt spännande, men ibland får man bita sig i tungan! I Italien är det nästan ingen som kör do it yourself i hemma renoveringarna, utan man ringer alltid in en expert för att ta hand om kalaset, vilket ju både har sina för och nackdelar. Smakar det, så kostar det, kan man ju säga. Som god svenska är jag inte rädd för att ta i med hårdhandskarna, och ibland fick jag förvånade blickar när jag tågade runt i byggkläder och hjälpte till att måla, lyfta och även kakla.

Lustigt tyckte killarna!!

Inspelningarna för Drömmen om Italien, skedde under september till november, och jag har verkligen upptäckt en ny, underbar del av Italien, dit jag varmt kan rekommendera ett besök. Böljande kullar och dalar, vingårdar, medeltidsborgar, olivlundar, trevliga människor, god mat, och nära till havet… ja vad mer kan man begära? Jag hoppas att ni fortsätter att titta, och kommer att förälska er i detta land, precis som jag har gjort… även om jag innerst inne, ju drömmer om Sverige!!

En stor kram till er alla! filippa

Ps. svarar gärna på frågor om ni har några…!

PPS: För dig som gillar ”Drömmen om Italien” och vill följa Filippa där rekommenderar KakelBloggens redaktion TV4 Play (klicka här), TV4:s sida om programmet (klicka här) eller Facebookgruppen för ”Drömmen om Italien” där du kan möta Filippa direkt på Facebook (klicka här).

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s