Göteborg blir Sveriges nya Shanghai

Idag såldes då Volvo till Kinesiska Geely. (se presskonferensen här). ”På söndagseftermiddagen skrevs avtalet om Volvos försäljning under i Torslandahallen, Göteborg. På den efterföljande presskonferensen fanns Li Shufu, ordförande för Zhejiang Geely Holding Group, Lewis Booth, Fords finanschef, Stephen Odell, vd för Volvo personvagnar och även näringsminister Maud Olofsson.” – källa TV4 Nyhetskanalen.  SVD skriver – Jag ser på Volvo som en tiger. Och en tiger ska inte sitta inlåst i en bur på ett zoo, den tillhör djungeln och världen. Jag vill befria denna tiger och blotta dess potential, sade Li Shufu men underströk att Volvos hjärta alltid kommer att stanna i Sverige.” (klicka här) DN skriver i sin tur ”Det är bra med ett klart besked för Volvo, de anställda och för folket i hela Västra Götaland ” (klicka här) GP:s huvudrubrik lyder ”Volvo förblir Volvo. GP:s reporter Stephan Lövgren frågar hur ofta Li Shifu kommer att vara i Göteborg i framtiden. – Jag älskar Volvo och jag älskar Göteborg, nu är vi delar av samma familj och jag kommer att besöka Göteborg väldigt ofta.” (klicka här). Stigs Kakel låter hälsa att dom hälsar Li Shifu välkommen som kund, och kommer han rätt dag i veckan kanske han blir bjuden på en korv av Ståhl nu när Lasse har dragit igång grillen inför säsongen 2010.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s