KakeldaxGruppen får en långsiktig ägare

Den 6 maj har Ernströmgruppen tillträtt samtliga aktier i Kakeldax i Sverige AB, och är därmed 100% ägare till ett av Sveriges marknadsledande företag inom byggkeramik.

Ernströmgruppen har under 80 år arbetat med företag inom byggmaterialsidan. Kunskap och engagemang hos fyra generationer inom Ernströmgruppen har försörjt byggare och entreprenörer där man varit en god partner, inte minst som marknadsledande aktör inom puts och spackel.

Kakelverksamheten ägs av Ernströmgruppens företag Ernström Handel & Industri AB. Alexander Wennergren Helm, VD för Ernström Handel & Industri AB säger: ”Kakeldaxgruppen har ett eget starkt butiksnät och ett stort återförsäljarnät, vilket tillsammans med dess erfarna och kompetenta ledning utgör några av förutsättningarna för att ta positionen som marknadsledare inom byggkeramik i Sverige.

VD för Ernströmgruppens kakelföretag, Timo Söderlund säger: ”Med Ernströmgruppen som ägare, kan vi verka som ett långsiktigt familjeföretag, med alla de värderingar som präglar familjeägda företag. Efter 20 år i olika befattningar i byggmaterialbranschen, ser jag det som ett extremt starkt mervärde och trygghet för våra kunder.Vi är dessutom ett svenskt företag, med svenska ägare, vilket skapar en långsiktighet och trygghet för våra kunder.”

Kakeldaxgruppens marknads- och försäljningschef, Mathias Kinn, ser Ernströmgruppens återkomst till kakelbranschen som ett drömscenario för verksamheten. ”Med Ernströmgruppen som ägare kommer vi att få ett långsiktigt tänkande och bästa möjliga förutsättningar i vår relation med kunder och leverantörer”, poängterar Mathias Kinn.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s