Pysseltips – Skapa din egen mosaik

För dig som är konstnärligt lagd, har gott om tid över, och vill sätta din helt egen prägel på ditt nästa projekt, kan jag förslå att du provar på att göra din egen mosaik. Gå in i närmsta kakelaffär och be att få köpa överblivna kakelplattor av olika kulörer, fox & fix, införskaffa en hammare, visp, plastbunke, gummispackel, en tjock handduk, några trasor och du är på god väg in i ditt första projekt där du kan skapa egen design på mosaik. (testa och experimentera gärna på mindre ytor så som till exempel en oglaserad kruka innan du ger dig större projekt så som uteplatsen)

Denna mycket kända och prisbelönta mosaik finns i en liten allmän trädgård i affärsområdet i centrala Croydon i England. Den är designad av Gary Drostle och mäter hela 2 meter i diameter. Mosaiken uppvisar de finaste traditioner av hantverk i en avancerad design (trompe l’oeil) och uppvisar en ideal lättskött fiskdamm. (Obs även fiskarna är gjorda i mosaik). (Läs mer om Gray Drostle genom att klicka här)

För dig som vill läsa mer om hur man går till väga, förslår jag följande länkar:
Hemmakanalen om att göra egen mosaik (klicka här)
Aftonbladet om hur man skapar egen mosaik (klicka här)

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s