Italien 2011 kakelresa dag 2 besök hos Epoca

62 laddade resenärer från KakeldaxGruppen samlas på fabriksgården hos Epoca Ceramiche i Italien för en dag med fabriks- och utställningsbesök.

Epoca Marmoris var en uppskattad serie vid besöket i Epocas showroom.

Efter presentation av showroom och familjeföretagets historia, delades vi in i grupper för besök i olika produktionsenheter för både golvklinker och väggkakel.

En allmän syn i området Sassuolo i Modena är alla pallar med kakel och klinker som står uppställda på nästan varje ledig plätt som står till buds.

Varför det ibland kan skilja på kaliber (storleken på en klinker eller kakelplatta) blev lättare att förstå då man jämförde plattans storlek före och efter bränning. Det kan skilja upp till 7% i storlek, och därför är kvalitetskontroll och styrning av produktionsprocess och materailblandingar extremt viktiga för en hög kvalitet i slutprodukten.

Epocas centrallager har solceller på taket, som räcker till alla energiförbrukning, och som dessutom ger ett överkott av energi som Epoca säljer till kommunen. Något som reseledaren ställde många och engagerade frågor kring.

Besöket hos Epoca svslutades med en fantastisk lunch utomhus i ett somrigt Italien där temperaturen pendlade kring 30 grader.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s