Det underbara ljudet av tystnad…

PCI Nanosilents uppbyggnad av gummigranulater, nanostrukturer och luftporer ger unika ljudreducerande egenskaper. Materialet är dessutom spänningsupptagande och fungerar som ett kullager mellan betong som krymper och ytbeläggningen av keramiska plattor.

PCI Nanosilent är provad i SP:s ljudrum (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) och ger en stegljudsreduktion på 6 dB. Reduktionen av stegljudet räcker för trapphus i flerbostadshus med betongväggar runt trapphuset, och är även ofta tillräcklig i många verksamhetslokaler med betongbjälklag. Produkten uppfyller dessutom trumljudsnivå ljudklass B.

http://www.pci-sverige.com/stegljud/produkter/?categoryId=50

När Stefan på PCI fick förklara för mig på vanlig svenska, så fungerar det på det viset att man häller ut spacklet som vanligt. Massan ser ut som ett normalt flytspackel med vaniljfrön i, lite wierd. Men när kletet har stelnat fattar man vad det handlar om, det är mjukt! Ett tips är att rengöra spannar och verktyg direkt, för jäklar vad det sitter. Och att det har en trumljudsnivåklass B innebär tyvärr inte att man kan ha trumlektioner i utrymmet utan problem, jag frågade.

Ett i många fall billigare alternativ till ljudstegsskivor, när man inte har superhöga krav på ljudet av tystnad…

Fredrik

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s