New Yorks vita oskuld?

Svart på vitt, så är vitt på vitt riktigt snyggt och häftigt. I motsats till vad man kan tro så kräver det asketiska i vitt en större noggrannhet i detaljer än andra badrum, där man kan dölja vissa brister i inredningen och i hantverket. Är en platta sned, eller en krok inte riktigt i linje, så kommer den hoppa upp i ditt ansikte och skrika hemska ord i ditt öra tills du rättar till den. Det KAN man komma undan med i sitt rustika skifferbadrum. Vem kommer inte ihåg gräsfläckarna på sin studentkostym(det gör min mor)? Lika försiktig måste man vara med sitt vita badrum. Som jag skrev i ett tidigare inlägg(När fungerar en sprucken platta) så finns det undantag, och dom stavas tid. I ett gammalt  New Yorkhotell jag hade förmånen att bo i, fanns  ett gammalt vitt badrum med spruckna fogar och slitna kranar, ja där funkar det, inte annars.

Om vitt/vitt inte får igång dig, så ligger det näst bästa nära till hands, -svart/vitt. Ja, tankarna för mig mot nyrenässans eller jugend, men vi ska ha i åtanke att New York skriker av dom arkitektinfluenserna. En fabrik vi pillar lite med heter Self, www.selfitaly.it  och i deras sortiment kan man frossa i svart, vitt, blankt, matt, hexagon, kvadratiskt, med eller utan textur. Hos dom är det lätt att hitta sin egen twist på New York. Eller trillar ni in i någon av våra butiker där mycket av deras prylar finns live. Snart kommer vi till min favorit -knappmosaiken, den uppfanns av tant Gredelin…

Fredrik

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s