Att gå på ett återvunnet samvete.

Våra resurser är inte oändliga; ett faktum vi alla är medvetna om men gärna inte vill se, för då måste vi ändra på ett beteende. Denna vintern var så grymt kall i östeuropa, att Italien hade svårt att få gas till sin keramikindustri. En uppenbar sanning är att det går åt en hel del energi till att tillverka plattor, och det funkar tyvärr än så länge bara med fossila bränslen, så innan någon fixar till det lilla problemet, får vi tänka utanför lådan. Ett exempel på det är att tillverka plattor av återvunnen keramik, med principen att hutta ner 40 begagnade toalettstolar, 25 st handfat, 892 st kasserade plattor. Rör runt tills ni får ett fint pulver. Blanda med vatten och lite lera, och sedan in i ugnen -klart!

Dessa plattor är likt ekologisk frukt lite dyrare, då man fått investera i en gigantisk köksblender och en massa forskning för att få ihop smeten. Dessa produkter börjar bli mer och mer uppskattat bland byggherrar och arkitekter. Det jag tycker vi varit dåliga på i branschen är att kommunicera detta till oss vanliga knegare. Vi har flera leverantörer som jobbar ”stenhårt” på att plocka fram fler miljövänliga plattor.

Impronta Ceramiche är en av dom och i en av deras serier, Stone D är upp till 45% av plattan tillverkad av återvunna material, dock ingenting olagligt odlat som namnet antyder…

http://www.italgranitigroup.com/dettaglio.php?_serie=96&_search_type=4&_search_by=

Fredrik

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s