Gör om och gör rätt!

Är jag med dom orden fascist eller engagerad? Kan bero på i vilket sammanhang och hur det uppfattas av mottagaren. Fascist om jag pekar med hela handen och går där ifrån, engagerad om jag förklarar min personliga åsikt och kommer med ett förslag om en ändring eller komplettering. Jag tillhör den generationen som växte upp i en trygg säker förort med skog, cykelstigar, elljusspår, folkrace och heltäckningsmattor!

Dessa mjuka tysta kvalstersamlande hemskheter! Dessutom så lyckades våra föräldrar med konststycket att prångla in 4 olika färger i lika många rum?! Det var samma generation som kom på den geniala idéen att tapetsera köksluckorna med samma heltäckningsmatta.

Flera hundra timmar av terapi senare har lärt mig att man måste säga stopp till sina kunder, och fråga hur dom tänkte? Det är min skyldighet mot både min terapeut och den 50-tals kåk dom nyss köpt för dyra pengar. Ett hus kräver respekt, och då kan man inte köra på med vilket kakel som helst. Där kommer vi engagerade säljare in för att styra och rekommendera  det som huset vill ha, lite som att min kropp vill ha en nytt organ med rätt blodgrupp, annars blir det fel.

Den generationen som inte vet vad skinnslips är, har fattat det här. Dom har oftast hundra koll på vad som gäller för deras hus dom just köpt, dom har gjort sin läxa. Tråkigt att gå till baka till det gamla? -Inte alls, det handlar om att utvecklas och ta nya material och få dom att fungera med det gamla, där ligger vår utmaning som säljare. -Att vara lyhörd och engagerat säga stopp. Tro mig, dom kommer tacka dig för att du inte bara säljer, utan i grunden känner att du bryr dig. Ett tips, be alltid kunden om en bild på deras hus utifrån. Varför?

-Varför, kommer imorgon…  Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge.

Fredrik

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s