Inredningstips från en döende era.

I vintras hade jag förmånen att se Henrik Schyffert och Fredrik Lindström i deras show Ljust&Fräscht, och efter jag fått tillbaka all luft efter skrattattackerna, så börjar allvaret i budskapet sätta sig. -Jakten på bekräftelse och att vara ”med”. En era dör och en annan tar vid, så har det alltid varit och så kommer det att bli. Problemet för oss som lever i just den för tillfället förhärskande eran har svårt att släppa, den känns ju så jäkla trygg och här är jag socialt bekräftad. Jag som tillhör gruppen ”early adopters”,(dvs. Jag köar mitt i natten för att köpa en telefon) fick av dessa herrar det sorgliga beskedet att ljust&fräschteran går mot sitt slut… Och som jag skrev i ett tidigare inlägg, så älskar vi människor en historia, en historia om hur en produkt kom till, vem som ägt den. Denna historia kan i vissa fall dominera produkten(en ful grå betongklump mitt i vardagsrummet, men den är från Berlinmuren). Problemet med det avskalade och asketiska är att för dom flesta av oss behöver vi lite historia för att kunna fungera i rummet. Jag älskar idén om det avskalade och nakna men det stannar vid i dom flesta fall vid en idé. En hyllning till den era som kommer att försvinna ser du nedan, det är ett axplock från vår leverantör Royal Mosa. Vad som finns runt hörnet? Det vet bara den som vågar sig dit. Kanske är det en utveckling av det som är eller en motreaktion…

Fredrik

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s