Kakelcentralen Gourmet sparkar igång.

I projektet ”Make-a-friend” har Andreas och jag dragit igång en lunchklubb. Då vi båda är grymt förtjusta i mat och framförallt mat från norra medelhavet så tänkte vi dela med oss av den passionen. Den nya lokalen i Fosie erbjuder ett kök för matlagning och ett stort familjebord att äta vid. Så sagt och gjort, vi samlade ihop ett gäng matglada kunder och lagade lunch tillsammans. Inspirerade av programmet Två hungriga italienare lagade vi dunderi, -en gnocchi med ricotta.

Här åker pastan i vattnet, medan korven, vitlöken och chilin får lite färg i pannan. Pastan är så enkel att tillverka så det är inte lönt att köpa den för dyra pengar i affären. Gör så här:

Häll ut 200 gram mjöl på en bänk, gör en grop som du fyller med 3 äggulor, en näve parmesanost, 220 gram ricotta och riv av lite muskotnöt. Knåda sedan skiten ur degen och låt den vila i 10 minuter. Forma sedan långa korvar med i en diameter av 1,5 cm klipp av bitar och lägg på ett mjölat fat. Stek på vitlök, hackad chili och en favoritkorv. Släng ner krossade eller hela tomater på burk(2-3 burkar), smaka av med salt och peppar. Ner med pastan i en kastrull och låt koka tills dom små guldklimparna flyter upp, slå av och rör ner i såsen. Blanda ner en knippe basilika, servera med lite riven parmesan. En garanterad orgasm för smaklökarna. Dom med pengar kan lyxa till med lite bröd och olivolja till.

Dom två första på plats var Peter och Roland, för att smaka vår variant av ”Dolce Povero”. Nästa gång blir om en månad, så sitt och vänta vid telefonen på en inbjudan.

Fredrik och Andreas

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s