Corti di Canepa, magiska plattor?

 

Magiska symboler, emblem, brustna hjärtan och masker i nya väggytor inspirerade av 1500-talets italienska domstolar.

Renässansen som utgick från Florens på 1300-talet har beskrivits som den period då människan upptäckte sig själv(Era Neo), en tid då individen befriades från den romersk-katolska kyrkans dominans. Då folk var allmänt vidskepliga på grund av bristande kunskap, var det viktigt att avbilda sin lyckosymbol eller något annat personligt. Ett billigt och bestående sätt var att måla på keramiska plattor.

Del Conca har inspirerats av mönstren som finns i regionen Ligurien(nordvästra Italien). Serien blir och ska inte vara någon kioskvältare, men är ett resultat av min inköpsmedarbetare Andreas Tells entusiasm och fingertoppskänsla för när det är dags att ”döda sina älsklingar”. Dom vita och grå älsklingar som dominerat marknaden kan se en utmanare i det faktum att lite färg inte skadar. Tänk på att dessa plattor hittar sina hem i äldre hus och stugor, så försök inte montera upp dom i din 70-tals förortskåk, då kommer jag att hemsöka er i all evighet!

Fredrik

 

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s