Kakelcentralen Gourmets ledord.

 

Cucina povera, översatt till de fattigas kök, är vad vi på svenska skulle säga ”man tager vad man haver”. Min kollega Andreas är en mästare i den klassen. Han har förmågan att trolla till fantastiska smaker ur praktiskt taget ingenting. Igår var det dags för en spagetti no9, mycket chili, persilja och stark korv.

 

En avslappnad intim atmosfär med lika mycket frågor om vem som gjort den starka korven till snack om vad vi gjorde innan Facebook. Stefan Benemark som vanligt avslappnad och bjöd på sig själv. Douglas från Dowab slutade som vanligt aldrig att prata. Och vi vill hälsa Lennart på Sätofta bygg varmt välkommen.

Vad var det så mycket tjafs om då? Spring och köp följande: Lök, vitlök, vitt vin, stark korv, mycket chilli, Parmaskinka, spagetti, persilja och ett gott lantbröd.

Fräs upp lök och vitlök i en panna med gott om olja i. Släng i mycket hackad chilli och efter någon minut så häller ni i ett halvt glas vitt vin och låt det reducera ner. Salta och peppra. Stek korven i en separat panna för att inte paprikasmaken ska dominera maträtten. Häll över allt i en skål tillsammans med pastan, strö hackad bladpersilja över. Servera med Parmaskinka och bröd. Behöver jag nämna att riva av lite parmesanost över?

 

Niklas och Mikael på Electi bygg kom sist och slogs om resterna och det slutade med att Andreas fick ställa sig vid spisen igen. Bra gjort killar, då fick vi andra backa om en gång till.

Nästa gång blir det nya gäster och något nytt spännande från Andreas Croon.

Fredrik

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s