Kakelcentralen sparkar igång hösten 2012.

Lämnar fastlandet bakom mej, och möts lite senare av Ivögårdens nya ägare som på stående fot trycker ett glas med bubbel i näven på mej. -Välkommen till oss, och vi har väntat på dej. Försökte lite tafatt förklara att färjan var trasig och jag var tvungen att simma med bilen men tror inte den lögnen gick hem. Henric och John hälsade alla välkomna till en helg med utmaningar, tårar och skratt. Hatar det faktum att dom vet allt och vi vet absolut ingenting av vad som ska hända…

Första utmaningen efter att vi delat in oss i fyra lag var att bygga barkbåtar av Bac-board, sk. Bacbåtar. Vi fick en skiva var, lim, papper, knivar och en massa mosaik. Det fanns två tävlingar man kunde vinna i denna tävling, skönhet och sjöduglighet. Vi satsade på skönhet och en timme senare var tiden slut. Man kan lätt säga att visionerna och skapelserna gick brett isär, men enligt mej så var vår både snyggast och bäst.

Efter uppvärmningsgrenarna skytte och toaborststafett vände vi skutan bokstavligt talat till sjön för en kanotutmaning. Jag drömmer fortfarande mardrömmar om hur vår kanot, likt Titanic fick slagsida, tog in vatten och kantrade. Vi hade inte heller några livbåtar, och våra motståndare bröt mot all sjövettsetik då dom inte stannade och plockade upp oss. Vi firade vår förlust med att sura. Dock vann vi Bacbåtstävlingen i båda klasserna, hämnden är ljuv!

Insatserna steg, nu fick vi bokstavligen blod på våra händer, det skulle slaktas ägg och tupp! Dom slaktade äggen blev till Aioli och tuppen blev grillad i ugnen. Efter att vi skördade riset gjordes det en risotto. Kvällen avslutades med livet som insats i en badtunna, där Andreas Croon med smärta kunde konstatera att skorstenen också är varm.

Morgonen efter var lite jobbigare, då dimman låg tät över gården hittade man inte till frukosten(förutom vissa besserwisser som gick inomhus dit).

Vill tacka alla från Kakelcentralen i Kalmar, Växjö, Kristianstad, Helsingborg och Malmö för att ni var så överseende med att mina badbyxor ”råkade” försvinna innan badet. Men bada måste man ju…

Fredrik

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s