Cersaie2012, Kakeldaxgruppen var där.

 

Då var det dags igen, enligt mig det roligaste som händer varje år och då inkluderar jag julafton. Jag menar här får du se och välja vilka klappar du vill ha, uppsatta i montrar, presenterade av snygga och entusiastiska människor(händer inte i leksaksaffären). Den energin som infinner sig på mässan räcker hela året för mig. Som ett barn springer jag ivrigt omkring bland badkar, blandade, vattensågar och keramik. När jag tänker på det så går det nog åt en del energi för att belysa alla montrar, för inomhus är det varmt, riktigt varmt.

Lite statistik: Mässan är stor ca 176 000 kvm. Casalgrandes monter kostade 500 000€ för en vecka. Jag drack 47 koppar espresso. Vi tittade på en hisklig massa plattor. Och viktigast av allt, jag åt gott! En sanning om Italien är att du äter aldrig dåligt där, aldrig!

Ett bevis på att vi är flockdjur, är att i princip alla fabriker visade upp träplank i keramik. Det fanns många bottennapp men den snyggaste var utan utan tvekan Marazzis, en planka som var vitlaserad och kommer verkligen göra ett avtryck i vårt avlånga land. För att verkligen göra den rättvisa bör man montera in en avloppsränna i badrummet så man kan få till kombinationen fall och långa plank. Trenden cementgrått och marmorerat fortsätter, och dom är riktigt bra. Tekniken med 3D mönster ger ett djup i plattorna som är helt ok, även utan dom 3D glasögonen man kan sno med sig från biograferna;-)

 

Casalgrande presenterade en självrengörande platta, med en teknologi som funnits sedan en tid tillbaka på fönster. Principen bygger på en yta som vid sol och torrt väder lyfter upp smuts ur porerna på ytan, och sedan spolar regnvattnet av smutsen. Denna teknik bör man kunna få på olika plattor i framtiden…

 

Cementplattorna är coola och brutala, vissa av dom ser ut som dom gamla betongväggarna med formplanksmönstret från förr, nostalgiska minnen från min barndoms källare infinner sig. Fördelen med dessa plattor är att dom kan leta in sig till andra ställen än golv och badrum. Man skulle kunna montera upp dom i hallen för att hänga blöta kläder mot. Ett måste om man vill återskapa en Brutalism i sitt hem.

Tittar på klockan som visar 02:30, måste ner till receptionen för en till espresso…

Fredrik

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s