Ett liv i kakel -Grand i Malmö

Grandi Malmö

 

Att placera en restaurang tre trappor upp på en bakgård vid en liten bakgata kräver självförtroende, men framförallt en trogen skara av fans. Med Tempo i ryggen hade dom just en sådan skara av fans.

När jag flåsande öppnar dörren och stiger in i värmen inser jag att jag ler, ett leende skapat av harmoni och lugn. Men här är inte tomt, båsen och borden är fulla av lunchgäster.

Inredningen kan nog bäst beskrivas som en mix av 50-tal och industrialism. Nakna ventilationsrör och avflagad färg i taket bråkar med ekinredning och textilier, leendet fortsätter.

Grand i Malmö

 

När jag småpratar med kockarna inser jag att jag må sälja kakel, men dom lever sitt liv i kaklet, ett liv som balanserar mellan grytornas värme och kaklets kyla.

Grand i Malmö

 

Jag blir nyfiken på andra kakelytor. Efter ha blivit avvisad från damernas går jag in på herrarnas och möts av det förväntade med en twist, handfatet i betong och medaljongtapeten förväntade jag mig inte här. Subtilt och enkelt, här har en person som vet vad hen håller på med skapat något fantastiskt.

Grand i Malmö

 

Tricket ligger i att skapa fokus på ett par element som får sticka ut från mängden, i detta fallet är det handfatet med blandarna och tapeten(hann aldrig kolla om dom hade en likadan på damernas).

 

Maten kan inte förklaras, kan bara upplevas(en vink är att jag åt upp allt på tallriken).

 

Ett liv i kakel, bland grytor och grönsaker.

 

Fredrik

 

http://www.grandolomat.se

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s