Books inget nytt, men ändå är det.

Books by Peronda

 

Nej, jag håller fullständigt med, Books från Peronda är inget nytt, det fullkomligt svämmar över av muralmönster i kakelhistorien. Man pillade med mosaikväggar för 2000 år sedan i ett försök att befästa sin odödlighet och rikedom inför andra. 

Men det här är ändå nytt, andas utanför-lådan-tänk med sin flört med ett bibliotek som för tankarna till 1920-talets England.

I ärlighetens namn så finns det tapeter som gör jobbet i vardagsrummet, men det är inte där man har sökt sin målgrupp; låt mig måla upp en bild framför dig, eller ett par bilder hur jag tolkar denna plattans existens. -Du står i kön för att betala din solstolsroman när det plötsligt trycker på. Med svetten pärlande i pannan betalar du och ber om att få nyckeln till deras kundtoalett. Gissa vad som möter dig bakom toalettstolen? Rätt gissat! Och ni killar som står upp behöver inte oroa sig för att missa skålen med ett förödande resultat som följd.

Det andra scenariot är; att Gustav och Flavia just köpt en gammal industrilokal dom vill göra om till bostad. Tänk er en brutal betongyta som krockar med bokväggen och på golvet ligger Perondas serie Timber som tonmässigt är klockren till Books. Flavia har planerat badrummet rätt, så hon får in den bruna fotöljen mot det stora industrifönstret. Olles dröm är att låsa in sig i badrummet med sina böcker.

Fredrik Spjut

Timber By Peronda