Kakelkonstnären inom mej är utan gräns

På en fråga om vad som är konst, svarade Philippe Starck att det är något som väcker starka känslor och en reaktion hos betraktaren. Så nu ska jag försöka skapa historia och konst för under 1000 kronor i materialkostnad, och vem vet vad konstverket blir värderat till…

bild 3

 

Kasta av dej alla ok, och ta på dig kreativitetshatten och kom på ett tema eller ännu bättre gå på känsla. Men bry dig inte om vad andra kommer tycka, du kan ändå inte styra folks reaktioner. Jag valde inte dansbandstema…

bild 1

 

Min tanke var ett litet exponeringsbord för kakel, så jag köpte ett bord i nyrokoko på Myrorna för 250 kronor. Efter lätt slipning är det dax för målning.

bild 2

 

Börja med en primer för att öka vidhäftningen, sedan får man dra över eländet med ett sandpapper för att jämna ut dom misstagen man gjort med sprayflaskan…

bild 4

 

Efter 3 lager svart matt färg sprayats på, mår man ganska bra och livet är lite luddigt. Dock ingenting som lite frisk luft kan avhjälpa. Tänk bara på att svart matt färg är ganska ömtålig.

bild 1-1

 

Nu börjar det roliga med montering av alla detaljer man köpt. Stövlade in på en stor hobbybutik och köpte nitar och dödskallar för 410 kronor, sedan var det bara att gå loss på skänken utan några hämningar, hög musik och skygglappar för ögonen hjälper till.

bild 2-1

 

En regel alla konstnärer(jag) bör hålla sig till är; om det skiter sig så säg att det ska vara så! Det underlättar med att ge sina frågande kollegor en blick av överlägsenhet och mumla något om kretiner som inte förstår sig på konst. Nu insåg jag ju för mig själv att syftet som jag lämnat långt bakom mig var ju att kunna exponera kakel på bänken.

bild 3-1

 

Stora konstnärer själ tror jag Picasso sa någon gång. Inspirerad av en mästares ord stal jag ett bokställ från min för dagen lediga kollega. Tycker man får skylla sig själv om man inte är på sin arbetsplats när jag är det. Så nu är den min…

Nu sitter jag på en pinnstol bredvid och väntar på en förundrad och överväldigad konstkritikerkår som ska hylla mig och min konst till skyarna….väntar än…

Snart stänger vi, var är alla?

 

Fredrik

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s