Fly eller möt upp -Nya trender sköljer in söderifrån.

Skärmavbild 2013-11-25 kl. 12.37.03

”-Do you follow the conductors lead  -No one knows you  -No one cares about a single violin”
Texten är hämtad ur Sabatons låt Stalingrad, och för mig är violinen en metafor för den vita plattan som tillsammans bildar ett kalkat badrum. Ett badrum som i generationer fått symbolisera renlighet och välstånd. Men vem bryr sig om den enkla plattan på väggen, när vi bara vill se helheten i badrummet? Vem märker om en platta i mängden gråter, känner sig otillräcklig och vill inget heller än att stå i rampljuset? Oftast får den uppmärksamhet när dess frustration blir så stor att den spricker, för att då bli brutalt utbytt så att härskaren kan sända en signal till dom andra plattorna att rätta in sig i ledet, annars slutar det med våldsam död.

Men förändringen kommer svepande upp genom Europa mot vår gräns, den för med sig förvirring och rädsla för vad som är nytt. Vi kan då krypa ner i vårt skyttevärn, sluta ögonen och hoppas på det bästa. -Eller försiktigt närma oss det nya, farliga.

Zucchetti Faraway

Zucchetti, Vola och Duravit har genom sina förföriska bilder om hur ett lyxbadrum ska se ut väckt fasa i en kakelbransch som inte vet hur dom ska hantera att ett badrum i lyxklass inte innehåller kakel!  Skräckpropaganda och lögner är verktyg man lätt tar till i en sådan situation… -Men tänk om vi möter fienden, omfamnar dom och upptäcker att utveckling inte är så farligt ändå?  -Upplever att trenden med målade eller putsade väggar som sveper upp från Europa har fått ett fotfäste i vårt svenska folkhem, och sanningen är ju den att vi har en branschorganisation som hjälpt alternativen på vägen, genom att göra det svårt och otydligt för deras medlemmar att förstå, och hur ska man då kunna förklara ett tätskiktssystem för en lekman när man inte själv förstår. Ok, nu knyter jag ihop säcken så vi alla kan få lite lugn och fortsätta med våra liv. Jag har helt enkelt börjat kombinera och förespråka målarfärg eller puts med kakel när kunden så önskar, men istället för att ge kunden en violin, så erbjuder jag kunden en puka. Låt tre väggar bestå av våtrumsfärg och mot duschen och på golvet bryter ni av med en mosaik eller en toplineplatta. Resultatet blir ett ödmjukt och lyxigt badrum som använder kontraster och låter varje platta få stå i rampljuset 20 minuter varje dag. Kombinera sedan med en blandare i väggen för att ytterligare understryka en avskalad och genomtänkt lyx.

Vola

 

Vad beträffar ett putsat badrum så har vi lösningar på hur man gör det tätt på rätt sätt, även om man vill putsa en reglad vägg i ett trähus.

Terra Mastricht

 

Fredrik

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s