Väggnära golvränna, funkar det?

Skärmavbild 2014-02-03 kl. 14.01.29

 

Dags att byta golvbrunn?

Purusline

 

Tänk då att du väljer en väggnära golvränna som kan se ut så här.

Det finns många fördelar med att välja en golvränna. Det som jag först tänker på är att man kan ha STORA plattor i hela badrummet, även i fallet. Och har du samma storlek på golvplattorna upplever du rummet lugnare då det är färre fogar som plottrar till det. Med en väggnära placering blir det enklare att få till ett snyggt fall, och man kan slippa delade golvplattor. Vissa tillverkare har golvrännor med fri placering, du kan placera den mitt i duschen eller under en duschdörr. Det är bara fantasin som sätter stopp. Du kan även byta till olika galler vilket kan ge en känsla av förnyelse.

bild 2

 

Om man väljer en ”vanlig” golvbrunn så ska man välja till en platta att lägga i fallet, man blir lite mer begränsad när du ska välja klinker (alla plattor görs inte i 10X10 eller mosaik). Det kan också bli en liten färgskillnad på plattorna. Kan man inte lägga en väggnära brunn av någon anledning kan man använda sig av en gammal teknik som populärt kallas ”Kuvertfall”. Här kan man lägga stora plattor utan risk för färgnyanser e.dyl.

Skärmavbild 2014-02-03 kl. 14.11.57

 

 

Är den väggnära golvränna lika säker som en vanlig golvbrunn? 

Ja den är lika säker. Det är väldigt tuffa tester som dessa golvbrunnar utsätts för. Det är dock viktigt att för dig som kund ta reda på så att hantverkaren jobbar med ett godkänt tätskikts-system till just din typ av golvränna.

Välkommen in till våra butiker och prata golvrännor.

Mikael Alriksson

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s