Konsten att göra hål i en klinkerplatta.

Att granitkeramikplattor ska upp på väggar blir allt vanligare och kan vara snyggt. Men många plattsättare tycker inte alls om iden. Största anledningen är att det oftast ska göras många hål i plattorna och har men inte rätt verktyg kommer det att ta tid och verktygen äts upp på bara ett få antal hål är några av anledningarna.

 

KGC Verktyg kom för något år sedan med en ny typ av diamantborr. PREDATOR!

Det har blivit en favorit bland många av mina kunder.

Skärmavbild 2014-02-14 kl. 14.12.44

 

Det som är speciellt med borrsetet Predator är att man sätter borret på en vinkelslip då får man att väldigt högtvarv på borren och det tar ca 15-30 sekunder att göra hål i en 9mm granitkeramik. Det är viktigt att när borren har fått fäste att föra maskinen i cirklanderörelser, när man gör det försvinner borrkaxet(dammet) vilket sänker arbetstemperaturen på borren och då bränner man inte sönder verktyget. Ett stort plus är att du slipper vattenkyla de större borren. De mindre ska man kyla av efter varje hål, jag brukar dock rekommendera att doppa borret i vatten efter ca 5 sekunders körning. Ett hål tar ju endast 15-30 sekunder.

Mikael

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s