En kakelnörds bekännelse…

IMG_0890

 

Låt mej få berätta en historia om en kundtoaletts öde.

Den föddes i det kaoset som skulle bli Kakelcentralens nya butik i Malmö hösten 2011. Redan innan den kom till började problemen med saknade plattor, trasig wc-skål. Natten till öppningsdagen klipptes navelsträngen och ut kom ett vulgärt men uppseende väckande barn. Svart högblankt golv mötte ett högblankt svart tak i mosaik, en fondvägg som gjorde vilken mor som helst stolt. Vasken var spjutspets design av Jonas Lindwall för Ballingslöv.

Men snart visade det sig att vårt barn inte mådde riktigt bra, vissa var genetiska andra bara klumpighet… I efterhand kan man känna att devisen ”Vill man vara fin, får man lida pin” tog ut sin rätt, det gick inte att hålla det högblanka golvet fräscht. -Det såg alltid smutsigt ut. Handfatet i syntetmaterial invaderades av kalk och tvålavlagringar, och var omöjligt att hålla rent utan dynamit. Men värst var nog barnets genetiska fel i form av dåliga tarmar. En obehaglig doft började sprida sig och det läckte bakom cisternväggen. Finns ett talesätt som lyder; bara en mor kan älska ett sådant barn. Men nu tyckte även vi föräldrar att det blev lite jobbigt i längden.

IMG_0895

 

Efter diverse titthålsoperationer insåg vi att det inte räckte med lite kosmetisk kirurgi, vi var tvungna att genomföra en stor operation. Det är jobbigt för varje förälder att se sitt barn åka in för operation, men vi visste att detta var enda vägen om vi skulle få ett friskt barn.

IMG_0894

 

 

Ibland får jag frågan om vart jag får inspirationen ifrån? Det är en fråga som är svår att svara på, men oftast kommer det av små saker som man sedan bygger upp ett badrum runt. I detta fallet var det en kombination av en plattserie vid namn Books från Peronda och en sliten bok om Oliver Twist. Jag ställde mig frågan hur skulle jag gestalta Charles Dickens utedass?

Men låt oss gå tillbaka till vårt barns operation. Efter lokaliserat ondskan i form av ett sågsnitt i ett avloppsrör så drog vi om rören och monterade en ny cistern utanpå den befintliga kakelväggen. Sedan målade vi väggarna, golv och tak med en specialprimer för att öka vidhäftningen mot kakel. För att lugna oroliga föräldrar så är det fuktspärrat en gång under det första lagret kakel så alla försäkringar gäller. Nu var första fasen avklarad och när det är torrt händer det grejer, mer om det om 2 veckor…

Fredrik

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s