I huvudet på vår VD.

Skärmavbild 2014-03-03 kl. 16.12.54

 

Det känns som det är islossning eller vår för byggnadsindustrin. Flera kontakter och samtal med prognosmakare, arkitekter och byggare gör att man börjar tro på ett ökat byggande under 2014.
Visst är det så att det mesta sker i storstäderna, att infrastrukturprojekten dominerar men det känns som ett mer positivt Sverige idag. Hoppas nu bara att konflikter i vår omvärld inte gör alla osäkra och försiktiga så att alla får kalla fötter och allt avstannar igen…
Året 2013 innebar en förändring mot tidigare år där byggandet ökade mer än något år sedan 2005. Årets sista månader var starka vilket lovar gott inför 2014. Både flerbostadshus och småhus ökade förra året och det som överraskade mest var påbörjandet av industri- och lagerbyggander. Att det finns ett uppdämt behov av boende vet vi ju alla och framförallt i städer med stor inflyttning som Stockholm, Uppsala, Linköping, Malmö oh Göteborg.
Eftersom det är valår i år och hela eller delar av ROT avdraget verkar vara hotat kommer säkert en hel del hushåll att försöka renovera hemma detta året vilket är bra för alla byggföretag och hantverkare.
Flera oberoende prognosmakare kommer att släppa mer information om konjunkturen under mars månad så jag avvaktar med att titta djupare i kristallkulan just nu och nöjer mig med att säg att förutsättningarna för ett ökat byggande ser bra ut!

Johan Sandberg

VD Kakeldaxgruppen

Skärmavbild 2014-03-03 kl. 16.13.18

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s