En kakelnörds bekännelse…kakeluppfostran.

bild 1

 

Operationen var komplicerad och inte utan komplikationer. Cisterntanksmodulen som Geberit tillverkat för Hatria var avsedd för 90mm avloppsrör och inte 110mm som vi hade, detta skapade lite huvudbry innan vi kallade in en specialist i Ulf från Geberit. Han tittade på oss hobbykirurger och rotade lite i bilen, sedan var det problemet löst.

bild10

 

Efter det kom den enkla med tidsödande processen att spackla väggar och tak med fix innan fogen skulle putsas på. Förutom att öka vidhäftningen gör även primern att kakelfogen inte suger vatten och skapar en rutig yta som syns igenom putsen. Plattor sattes på golv och vägg. Här valde vi att putsa tak och väggar efter plattorna var satta då fogen skulle ”binda ihop” alla materialen utan någon blank mjukfog förstörde det rustika intrycket.

bild 5

Sist monterades sittbänken och handfatet, lite böcker, bord och ett par lampor. Sedan skickades vårt barn ut på uppvaket, för att sedan prova sina första steg i ny skepnad.

bild

Det svåraste är att förmedla sin visuella vision av ett badrum, här får helt enkelt kunden lita på den kunskap vi besitter och vår förmåga att läsa av kundens tankar(inte det dom säger). Nu började mina oroliga kollegor se vad jag såg när jag fingrade på den slitna boken om Oliver Twist.

bild 4 bild 3Nu efter ett par veckor ser vi stolta föräldrar att barnet trivs och alla som gjort sitt besök kommer ut med ett leende på läpparna. -Livet blir lite enklare att leva om man kan bjuda på ett leende ibland…

Ett stort tack till läkarna och Charles Dickens som stöttade oss.

Marazzi   Peronda   Hatria   Zucchetti   PCI   Geberit

Fredrik

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s