PCI -proffsens val. Det måste undersökas…

Skärmavbild 2014-03-28 kl. 15.14.47

Vi från Kakeldaxgruppen reste från tre olika håll, men möttes upp på Münchens flygplats. Sedan bar det iväg till hotellet i Augsburg. Ett mycket trevlig inslag i resan var att vi fick en guidad stadstur. Jag visste egentligen ingenting om staden Augsburg, men det visade sig att det var en mycket fin och trevlig stad med mycket historia. Staden grundades år 15 f.kr och tjänade som läger för dom romerska soldaterna i germanien. Under 1800-talet växte staden och blev en viktig kugge i den industriella revolutionen. Staden blev kraftigt bombat under andra världskriget då staden bidrog till den tyska krigsindustrin.

Skärmavbild 2014-03-28 kl. 14.38.21

Bilden är tagen inne i Augsburgs rådhus som låg i ruiner efter en bombräd i krigets slutskede. Återuppbyggd i rokokostil från 1600 talet och tydligen har det gått åt 2,5 kg guld till alla utsmyckningar.

Skärmavbild 2014-03-28 kl. 14.38.40

Måndag morgon bar det iväg till vår leverantörs fabrik. På fabriken i Augsburg görs det en massa pulverprodukter så som fix, fog spackel m.m. Vi började med en presentation av företaget PCI och en produktgenomgång. Här visas Nanosilent, ett flystpackel med ljuddämpande egenskaper.

Skärmavbild 2014-03-28 kl. 15.08.23

Efter en god lunch var det dags för PCI att dema lite produkter, mycket hade jag sett innan men lite nyheter fanns det. Här visas den nya Nanofogen, den ska tydligen inte släppa pigment lika lätt som andra fogar; vilket ska leda till mindre flammiga fogar. -Spännande!!

Skärmavbild 2014-03-28 kl. 15.08.52

Vi var även på en rundtur i fabriken, det som slog mig var att det var så rent och snyggt, och då ska man tänka på att det är en massa pulver (fix, spackel m.m.) som hanteras. Fick tyvärr inte ta bilder inne i produktionen, men är det något som tyskarna kan så är det ordning och reda.

Skärmavbild 2014-03-28 kl. 15.08.36

Dagen avslutades med ett besök på ett bryggeri/restaurang. Min kollega Fredrik tyckte det var olämpligt att visa en bild på det så jag tog en på bildsköne Andreas från Malmö istället, nästan lika bra. Där njöt vi av god mat och dryck. Vi hade väldigt spännande samtal kring det vi hade sett tidigare under dagen. Jag är mycket nöjd med resan vilket jag även tror att mina kollegor är.

Mikael

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s