En kakelnörds bekännelse

 

-Men gör så att du lägger in stillblider och ändrar budskapet lite. Orden kom från min vän och fotograf Per-Anders Jörgensen, det han syftade på var en liten film vi gjort om en toalettrenovering i ett miljöprojekt. En dokumentation som gick åt pipsvängen efter att dag två av tre inte fastnade på film. Vi satt där med foto från rivning och montering men ingenting från plattsättning. Så genom samtal kommer nya idéer och vinklar på en situation som kört fast. Fokus flyttades från miljöarbete i Malmö till att göra en grej med avsändare i Kakeldaxgruppen istället.

-Kan man göra ett aktivt miljöarbete mer spännande och tillfredställande? En av många frågor vi ställt oss denna vinter; allt kokar ner till lönsamhet. Det är en tråkig verklighet, men inte mindre sant. Många ser ett aktivt miljöarbete som något kostsamt och rent filantropiskt, därmed förlorar miljön mot vinstintressen varje gång…eller kanske inte?

Nästa bekännelse handlar om hur Kakeldaxgruppen har ”knäckt” koden, hur vi nu ska gå framåt och på ett spännande sätt minska vårt företags ekologiska fotavtryck.

Nedan lite bilder från Via Napoli, ett projekt som gav mersmak i alla avseenden.

Skärmavbild 2014-04-16 kl. 10.49.44

Glada Italienska kockar på Via Napoli i Malmö gjorde projektet extra svårt för oss inblandade med skönsång och smakprover hela tiden, trots dessa ”problem” blev två toaletter klara på 3 dagar.

Skärmavbild 2014-04-16 kl. 10.48.42

Skärmavbild 2014-04-16 kl. 10.49.00

Den ena toaletten fick vara 60-talet trogen med glasmosaik, vita blanka 10×10 plattor på vägg, ett stramt handfat och en klassisk blandare.

Skärmavbild 2014-04-16 kl. 10.50.23

Skärmavbild 2014-04-16 kl. 10.50.49

Skärmavbild 2014-04-16 kl. 10.51.10

Den andra toaletten gick mer i linje av en modernistisk tolkning av Neapel. Strama grå plattor mötte flätade ”träplank” i keramik, på väggen samsades vita 10×30 plattor med en fantastisk mosaik av geometriska mönster. På bänken ställdes lite nonchalant på sned en vask och en stram blandare för att inte konkurrera ut fondväggen.

Fredrik

 

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s