En avdankad plattsättare på praktik!

 

 

Fick en förfrågan av en av våra kunder om jag kunde tänka mig att ta på mig blåstället och följa med ut och fuktskydda ett badrum med honom. Praktikplatsen var säkrad, och jag fick den!

Satte mig i bilen och körde en timme till nordvästra Skåne, här skall fuktskyddas! Dagen startades med att prima väggarna, under torktiden skar vi alla hela våder.

bild 1

 

bild 3

Vi lodade in så att första våden kom i vinkel, Membrane rollades ut på väggen första våden satt som en smäck!! Ett tips för er som inte har vanan inne och tycker ”kan-Martin-Timell-kan-jag” så skär alla hela våder innan så sparar ni tid! Vi satte alla våder med ca 1-2 cm mellanrum men under resans gång så kom vi fram till att man kan spara ännu mera tid om man sätter med överlapp! Men man gör ju som man är van vid. När alla våder var satta var det dags för lite lunch; småbåtshamnen i Viken kan varmt rekommenderas!

När lunchen hade sjunkit undan körde vi tillbaka till huset och limmade på alla skarvar, återigen skär alla på en gång så spar ni tid och tid är pengar.

 

bild 4

 

 

Alla manschetter som kom i väggen fick sin sista smörjelse, brunnsmanschetten kom på plats och fick en strykning med lim (låt torka i ca 20-30 min). Membrane på golvet och foliet rullades ut, sedan på med tätbandet och alla manschetter från rör som kom från golvet (vask och toa).  Och innan vi visste ordet av satt även tätbandet i golv och väggvinkel.

Ett tips stryk tunt med gummi, sätt remsan och stryk flödet på remsan för att få snabbare torktid. KLART för plattsättning morgonen därpå.

Andreas Croon

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s