Trendspaning 2015

I september var vi i Bologna på kakelmässan Cersaie och spanade efter trender för 2015. Bland drygt 950 utställare och tillsammans med 100 000 andra kakelälskande besökare bjöds vi på nyheter men också en del kära återseenden från 2014.

Marmor, trä- och stenimitation är fortsatt trendigt, likaså plattor med struktur och grafiska mönster. Men vilken stil och vilket kakel du än föredrar är en sak säker – det är stora plattor som gäller 2015!

Här kommer några trendexempel:

Stora plattor – desto större desto bättre, med så få skarvar över ytan som möjligt. Våga kakla andra utrymmen än badrum och kök. Internationell känsla.

storaplatt

 

Naturliga element – nött och vindpinat kakel med karaktär. Skrovliga ytor och en naturlig färgskala som går i beige, brunt, terrakotta och mullvad.

natur

 

Sten- och träimitation – trenden håller i sig och det är verklighetstrogna mönster som gäller. Använd diskreta färger som skapar en naturlig och sofistikerad look.

trä

 

Struktur och form – plattor som bokstavligen talat sticker ut. Skapar intresse och ger rummet en extra dimension. Otraditionella former som hexagonen och triangeln kan den stilmedvetna satsa på även under 2015.

struktur3

 

Grafiska mönster och oväntade färger – rutigt, randigt, eller prickigt som upprepas för en 3D-effekt. Använd starka och oväntade kontrastfärger för att skapa liv och effektfulla ytor.

neon

Stay tuned – mer inspiration och trendrapporteringar kommer inom kort.

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s