Naturtrogna imitationer

Redan förra året såg vi mycket marmor och naturliga mönster på kakelfronten. Sten- och träimitationer var stort och fortsätter att vara det även i år. Ny teknik ger möjlighet att framställa mönster och imitationer av naturliga material med ett mycket naturtroget resultat.

marmor

För att återskapa vackra ytmönster som marmor, sten och trä används idag en digital tryckteknik. För ett genuint intryck scannas först den riktiga stenens mönster som sedan printas på plattorna innan de slutligen bränns. Själva processen påminner om en kopieringsmaskins sätt att kopiera och printa ut papper. Tekniken skapar stora möjligheter att printa nästan vad som helst. Dyra och ömtåliga material kan imiteras och erbjudas både till ett billigare pris och i tåligare material utan att kompromissa med utseendet.

2763060135_1_3268Verde1999 Blast Antracite

2763060130_2_3265Verde1999 Blast Grigio

 

kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s